img2

Wat moet ik nu toch met die auto ?

1 Bel ons voor een afspraak

2 Wij komen de auto bij u halen

3 U krijgt direct betaald

Introducutie Afgekeurde auto

Via onze website kunnen autobezitters en eigenaren hun APK afgekeurde auto verkopen
Heeft u geen zin meer om de dure reparaties te laten uitvoeren? Wij kopen uw auto
graag op! Ook autos met een verlopen keuring zijn bij ons van harte welkom.

Wanneer wij uw auto kopen en u er niet meer mee kunt of mag rijden halen wij de
auto bij u thuis op. U ontvangt het afgesproken bedrag contant en een eerlijk
vrijwaringsbewijs zodat de motorrijtuigenbelasting per direct stopt

img1

APK Verlopen

Op het moment dat uw APK verloopt ontvangt u niet direct een boeten. Pas wanneer u na twee maanden de auto nog geen nieuwe keuring heeft gekregen loopt u het risico een boete te krijgen. Dit gebeurt automatisch. Het computer systeem van de RDW controleert alle kentekens, voertuigen op APK verval datum.

Natuurlijk kunt u wel gelijk een boete ontvangen als u met een verlopen APK alsnog deelneemt aan het verkeer. Wanneer de politie uw kenteken controleert of op een of andere wijze wordt staande gehouden, zal men vast stellen dat uw APK is verlopen.

Naast het niet mogen rijden met een verlopen keuring bent u zelf verantwoordelijk voor de schade die u eventueel aanricht. Uw verzekeraar zal niet willen betalen voor een ongeluk dat is veroorzaakt met een voertuig zonder geldige keuring.

Enkele uitzonderingen op een verlopen APK

Het kan voorkomen dat u voor een langere tijd in het buitenland bent waardoor u uw auto niet kunt laten keuren. Hiervoor geeft de RDW u twee maanden uitstel na vervaldatum. De auto moet na deze periode alsnog gekeurd zijn of u moet het voertuig schorsen.

Auto schorsen zonder APK

Een auto schorsen is eigenlijk heel eenvoudig. U kan dit doen bij het Postkantoor of een post NL vestiging. Dit betekent dat u een jaar of korter geen gebruik meer wilt maken van de auto. De auto moet dus ergens worden gestald en mag niet meer op de openbare weg komen. Het tarief voor het schorsen kent een hoog en laag tarief. Auto’s ouder dan 15 jaar betalen het laag tarief. Haalt u de auto uit de schorsing dan moet u alsnog binnen twee maanden de auto laten voor zien van een nieuwe APK keuring.